info-koptekst


Oeri van woezik heeft opleidingen gevolgd aan het Sint Lucas te Boxtel en sculpturaal-monumentale beeldende kunsten aan academie st. Joost te Breda. Sinds zijn afstuderen in 2000 maakt hij zowel autonoom als in opdracht beeldend werk waarmee wordt geĆ«xposeerd in binnen en buitenland. Naast het beeldend werk is oeri zich de laatste jaren gaan verbreden […]

Oeri van woezik heeft opleidingen gevolgd aan het Sint Lucas te Boxtel en sculpturaal-monumentale beeldende kunsten aan academie st. Joost te Breda.
Sinds zijn afstuderen in 2000 maakt hij zowel autonoom als in opdracht beeldend werk waarmee wordt geƫxposeerd in binnen en buitenland. Naast het beeldend werk is oeri zich de laatste jaren gaan verbreden door ook interieur gerelateerd werk te maken, en zich toe te leggen op het ontwerpen van decors en props voor toneel, film en events.
Beeldend werk, in opdracht van bijvoorbeeld de KMA (koninklijke militaire academie) en stad Breda wordt afgewisseld met het ontwerpen van interieurs voor de eventruimte van Your;World, Rotterdam cultureler jongeren hoofdstad’ in het Hilton te Rotterdam en de lobby en kantoren van theater de Meervaart te Amsterdam. Voor NEMO science center Amsterdam maakte hij een actie-reactie baan en voor oa toneelgroep Oostpool en het Nationaal Danstheater ontwierp en maakte hij decors voor theatervoorstellingen. Oeri ontwerpt en vervaardigd ook werk voor particuliere opdrachtgevers.

Bij het ontwerpen van interieur en decor wordt gewerkt vanuit een sculpturaal oogpunt. Eenvoud in vorm en uitstraling staan voorop. Vervolgens wordt er gezocht naar mogelijkheden tot het aanbrengen van meerdere inhoudelijke lagen en functies binnen hetzelfde object welke de ogenschijnlijke eenvoud ontkrachten. Het schetsmatig ontwerpen gebeurt in samenspraak met de opdrachtgever, tijdens het bouwen ontstaat de uiteindelijke vorm.

Met de thema’s uit het autonome werk wordt de essentie van intermenselijk contact vervat, vaak in wetenschappelijk aandoende vormgeving. Door in te springen op omgeving, event en tijdstip, en gebruik te maken van verschillende materialen en technieken worden onderwerpen verbeeldt welke gerelateerd zijn aan identiteit en individualiteit. Deze worden toegespitst op invloeden van bijvoorbeeld gedragspatronen, omgangsnormen, invloeden van leefomgeving, opvoeding of religie.